Playground

Library

Motret Bayi Itu Seru!

Posted by on 6-23-15

Hikari e

Posted by on 3-30-14

Joy

Posted by on 2-8-13

More From Library

Most Recent Articles

Baking Class with Bungasari

Posted by on Apr 27, 2016 in Cake and Cookies, Featured, Kitchenette, Special Event | 0 comments

Ceritanya minggu lalu, tepatnya Rabu, 20 April 2016 saya diundang IDFB (Indonesian Food Blogger) yang bekerjasama dengan Bungasari Flour Mills Indonesia untuk belajar baking di Bungasari Innovation Center di Jl. Taman Pakubuwono 6 No. 11. Setelah menempuh perjalanan kurang lebih 1 jam 20 menit dengan Gojek, akhirnya saya sampai juga walaupun terlambat 5 menit plus rasa pegal karena terlalu lama duduk diatas motor. FYI, ini kali pertama saya naik Gojek, keren ya 🙂 Kedatangan saya disambut sangat ramah oleh pihak Bungasari dan seperti mengerti bahwa saya telah menempuh perjalanan yang sangat jauh, mereka mempersilahkan saya untuk mengganjel perut dengan aneka snacks yang telah mereka sediakan. Saya langsung yakin kalau snacks yang mereka sajikan itu pasti dibuat memakai tepung terigu Bungasari. Bungasari adalah salah satu produsen tepung terigu yang merupakan gabungan dari FKS (Indonesia), Malayan Flour Mills (Malaysia), dan Toyota Tsusho (Jepang) yang dengan keahlian dan pengalaman mereka menghadirkan teknologi terbaik dan ahli ternama ke dalam proses kreasi Bungasari. Pabrik penggilingan tepung Bungasari mengadopsi sistem dan teknologi yang paling canggih saat ini, yang memampukan mereka melakukan proses pencampuran terigu dengan cara mutakhir sehingga menghasilkan tepung terigu dengan butiran paling halus dan paling bersih dan pada akhirnya menghadirkan produk dengan kualitas terbaik dan konsisten bagi pasar. Bahan baku gandum yang mereka gunakan pun hanya yang berasal...

Read More

DMBLGiT Dec 2015 – The Winners!

Posted by on Jan 5, 2016 in DMBLGIT, Featured, Kitchenette | 3 comments

First of all, sorry for the delay in announcing the winners of DMBLGiT Dec 2015 Edition. Year end holiday has absorbed my energy and left tons of things to do. I believe this is also the reason why we only had 18 participants from around the globe. I hope to see more entries in the future. Second of all, I want to thank our wonderful and talented panel of judges; Ira Rodrigues, Matt Inwood and Mehmet Ateş have done their best by spending their valuable times in analyzing and scoring all the entries. Thank you! Now, let’s meet the winners of DMBLGiT December 2015 edition: Overall Winner – 1st Place: Pofferttjes by Putu Dewi Trisna Overall Winner – 2nd Place: Pumpkin Turnovers by Ayudiah Respatih Overall Winner – 3rd Place: Idli and Motherhood by Jyothi Rajesh Edibility Category Winner: Nasi Gurih dan Hintalu Masak Habang by Puji Kurnia Hamzah Aesthetic Category Winner: Turkish Delight by Tika Hapsari Nilmada Originality Category Winner: Dulce de Leche by Nina Kurnina Congratulation to all winners. Hope this win will motivate you to keep on producing beautiful food photos and exploring more about food photography. I thank all the participants for sending me your entries. Apologies for mistakes I did as the host. Prepare your best food/drink photo from...

Read More

Does My Blog Look Good in This (DMBLGiT) Dec 2015

Posted by on Dec 7, 2015 in DMBLGIT, Featured, Kitchenette | 0 comments

It’s been almost 4 years that I hosted this monthly food photography event, called by some as “the grandest foodporn event available” on the web. It was DMBLGiT Feb 2012 edition, at that time, Andrew of Spittoon Extra, still in charge of DMBGLiT. After long hiatus, Neel of Learn Food Photography re-launching this event. As foodie that owe so much to this event, I am so happy that DMBLGiT is back. I met and befriended with some amazing foodie...

Read More

Cook with Black Garlic

Posted by on Dec 2, 2015 in Featured, Indonesian Culinary, Kitchenette, Meat and Poultry, Noodle and Pasta, Product Review, Soup and Stew | 3 comments

Tanggal 26 November 2015 kemarin saya dapat bingkisan istimewa dari Black Garlic Indonesia, satu express box yang isinya dua menu dan masing-masing menu bisa untuk dua porsi. Enak banget gak sih 😉 Adalah teman saya, Dita Soehardi yang memperkenalkan Black Garlic lewat foto di IG-nya @dita_soe. Langsung dong saya meluncur ke website Black Garlic dan kepengen. Alhamdulillah, memang dasar rejeki, baru merencanakan untuk pesan eh malah ditawarin gratis sama Dita. Rejeki memang gak kemana ya 🙂 Singkat cerita, setelah...

Read More

Asinan Bengkuang (Pickled Jicama)

Posted by on Nov 23, 2015 in Featured, Indonesian Culinary, Kitchenette, Vegetarian | 0 comments

When it comes to asinan bengkuang (pickled jicama) the yummiest one was the one made by my neighbor. Not only its taste, but the memory behind it, a beautiful and happy childhood, when life was simpler that prevent me from moving on. Unfortunately, she (my neighbor) has retired from making and selling it and left me in forever searching. Until one day, my sister came home brought me a packaged of asinan bengkuang. At first, I was skeptical..afraid of...

Read More

Behind The Scene – Es Kuwut

Posted by on Jul 4, 2015 in 52WFPP, Featured, Kitchenette, Photography | 5 comments

Saya bukan orang yang senang mengabadikan foto BTS (Behind The Scene) setiap motret, kecuali ada keperluan tertentu seperti foto Es Kuwut ini. Awalnya foto ini mau saya pakai untuk “satu proyek” (yang gak kelar-kelar) yang memang harus ada BTS-nya, tapi karena lain dan satu hal, saya batalkan. Berhubung ada yang tanya BTS dan bagaimana saya mengedit foto ini, saya posting disini aja biar lebih gampang dilihat. Tiap motret, set-up-nya sederhana aja, gak ribet seperti yang orang pikir. Saya tidak...

Read More

Etc

Together with my foodie blogger friends in BloggerAid, I have published this cookbook on the left. 100% of the proceeds target children and education through the World Food Programme called School Meals. Purchase by clicking the cookbook cover on the left.

DLL

Usw