Fateh Hummus bil Labneh (Fried Bread and Chickpea with Quark Sauce)



This recipe below I got it from my hubby, but only I used my own spices for the chickpea since he said I can put my own. My hubby used to make this appetizer using yogurt for the sauce, but I don't really like yogurt.. so I substituted it with quark and combined it with garlic sauce. I really like it, and I dare you to try it!

Cinta, thanks for introducing and teaching me how to cook your foods. Love you!

Ingredients:
Fateh (Fried Bread):
1 piece of pita bread, bite sized cut
2 tbsp cooking oil

Hummus (Chickpea):
1 cup hummus (chickpea), soak overnight in water
1 knucklebone cinnamon stick
3 cardamom, bruised
Salt and pepper as needed
Warm water as needed

Labneh (Quark Sauce):
200 gram Magerquark (low fat cottage cheese/curd cheese)
4 tbsp garlic sauce



Methods:
Fateh (Fried Bread):
Heat oil in a skillet. Stir fry pita bread until crispy. Set aside.

Hummus (Chickpea):
1. Cook hummus until soft with the pressure cooker.
2. Add warm water, cinnamon stick, cardamom, salt and pepper. Mix well.
3. Cook over the small heat until the spices blended with hummus. Remove from the heat.

Labneh (Quark Sauce):
Combine quark and garlic sauce in a bowl. Mix well.



Serving Suggestions:

Place bite sized bread on the serving dish. Put hummus on top and covered with sauce.

This was my entry for Monthly Foodie Multipliers #11: Beans and Nuts hosted by Sulis - To Love and Be Loved. Found the roundup of MFM #11, here.

8 comments :

Resto Mariena said...

Wahh lom pernah nyoba nih Sef..tapi kalo hummus emang aku suka banget.
Ini buat nya ngerentet spt buat mie ayam ya say heeee

sefa firdaus said...

coba deh Mar... enak loh, kalo aku mah doyan :D

bikinnya emang urutan gitu, tapi gak lama kok... lebih cepet dari mie ayam :D

Retno Prihadana said...

Belon pernah nyoba nih sef, kapan-kapan bikinin yaaaaa :)

Elsye said...

hummus tuh apaan ya Fa...doohh ampun deh...gue kok kuper banget yak ..:((

he eh gue juga ga begitu suka yogurt apalagi yang plain langsung makan gitu.....tar gue cari hummus disini fa..kali aja ada..:D

sefa firdaus said...

@Retno: boleh Mbak... asal Mbak Retno mampir ke Bremen dan melden dulu, pasti dibikinin ;)

@Elsye: hummus itu chickpea say.. cobain deh, enak.. biasanya dijadiin sup sama orang Arab, atau gak dimasak bareng nasi, enaaakkkkkkkkk

Ayin said...

aku pgn bikin hummus dw Sef...udah beli chickpeas yg kalengan ma yg kering. Pgn tak masak marocon style, tp pgn ma libanon bread.. weh bingung tenan wkwkwkw

Sheila said...

Fa, gue demen banget makan nasi ala Arab yg pake chickpea ini. Ngomong2, elo punya resep nasi ala Arab ato Turki gak? Gue pernah makan "Kebab Teller", nasinya itu enaaaaak banget.

Eh, ngomong2, bulan ini Click-nya Jugalbandi ttg Beans loh. Nggak coba ngirim, Say?

sefa firdaus said...

@Ayin: wah Yin... lebih baik sih jangan beli yg dikalengan say, kata suamiku rasanya kurang begitu enak

pake yg belum direbus aja, trus rebus pake presto, soalnya kalo gak lama empuknya..

ditunggu deh masakannya ;)

@Sheila: gue mah gak punya resepnya Sheil... tapi sptnya suami gue bisa bikin deh ;)
ntar gue posting deh... sabar ya, makan nasi uduk aja dulu... pan mau ke Indo, wakakakaka

iya udah liat clicknya... ntar deh Sheil... liat dulu, masalahnya ini foto lama :D

 

About Me

My photo
A West Sumatran's descendant, born and raised in Jakarta. Now living in Northern Germany. A full time dreamer.

In Member of..