Playground

Library

Motret Bayi Itu Seru!

Posted by on 6-23-15

Hikari e

Posted by on 3-30-14

Joy

Posted by on 2-8-13

More From Library

Most Recent Articles

Baking Class with Bungasari

Posted by on Apr 27, 2016 in Cake and Cookies, Featured, Kitchenette, Special Event | 2 comments

Ceritanya minggu lalu, tepatnya Rabu, 20 April 2016 saya diundang IDFB (Indonesian Food Blogger) yang bekerjasama dengan Bungasari Flour Mills Indonesia untuk belajar baking di Bungasari Innovation Center di Jl. Taman Pakubuwono 6 No. 11. Setelah menempuh perjalanan kurang lebih 1 jam 20 menit dengan Gojek, akhirnya saya sampai juga walaupun terlambat 5 menit plus rasa pegal karena terlalu lama duduk diatas motor. FYI, ini kali pertama saya naik Gojek, keren ya 🙂 Kedatangan saya disambut sangat ramah oleh...

Read More

DMBLGiT Dec 2015 – The Winners!

Posted by on Jan 5, 2016 in DMBLGIT, Featured, Kitchenette | 3 comments

First of all, sorry for the delay in announcing the winners of DMBLGiT Dec 2015 Edition. Year end holiday has absorbed my energy and left tons of things to do. I believe this is also the reason why we only had 18 participants from around the globe. I hope to see more entries in the future. Second of all, I want to thank our wonderful and talented panel of judges; Ira Rodrigues, Matt Inwood and Mehmet Ateş have done...

Read More

Does My Blog Look Good in This (DMBLGiT) Dec 2015

Posted by on Dec 7, 2015 in DMBLGIT, Featured, Kitchenette | 0 comments

It’s been almost 4 years that I hosted this monthly food photography event, called by some as “the grandest foodporn event available” on the web. It was DMBLGiT Feb 2012 edition, at that time, Andrew of Spittoon Extra, still in charge of DMBGLiT. After long hiatus, Neel of Learn Food Photography re-launching this event. As foodie that owe so much to this event, I am so happy that DMBLGiT is back. I met and befriended with some amazing foodie...

Read More

Cooking with Black Garlic

Posted by on Dec 2, 2015 in Featured, Indonesian Culinary, Kitchenette, Meat and Poultry, Noodle and Pasta, Product Review, Soup and Stew | 3 comments

Tanggal 26 November 2015 kemarin saya dapat bingkisan istimewa dari Black Garlic Indonesia, satu express box yang isinya dua menu dan masing-masing menu bisa untuk dua porsi. Enak banget gak sih 😉 Adalah teman saya, Dita Soehardi yang memperkenalkan Black Garlic lewat foto di IG-nya @dita_soe. Langsung dong saya meluncur ke website Black Garlic dan kepengen. Alhamdulillah, memang dasar rejeki, baru merencanakan untuk pesan eh malah ditawarin gratis sama Dita. Rejeki memang gak kemana ya 🙂 Singkat cerita, setelah...

Read More

Asinan Bengkuang (Pickled Jicama)

Posted by on Nov 23, 2015 in Featured, Indonesian Culinary, Kitchenette, Vegetarian | 0 comments

When it comes to asinan bengkuang (pickled jicama) the yummiest one was the one made by my neighbor. Not only its taste, but the memory behind it, a beautiful and happy childhood, when life was simpler that prevent me from moving on. Unfortunately, she (my neighbor) has retired from making and selling it and left me in forever searching. Until one day, my sister came home brought me a packaged of asinan bengkuang. At first, I was skeptical..afraid of...

Read More

Behind The Scene – Es Kuwut

Posted by on Jul 4, 2015 in 52WFPP, Featured, Kitchenette, Photography | 5 comments

Saya bukan orang yang senang mengabadikan foto BTS (Behind The Scene) setiap motret, kecuali ada keperluan tertentu seperti foto Es Kuwut ini. Awalnya foto ini mau saya pakai untuk “satu proyek” (yang gak kelar-kelar) yang memang harus ada BTS-nya, tapi karena lain dan satu hal, saya batalkan. Berhubung ada yang tanya BTS dan bagaimana saya mengedit foto ini, saya posting disini aja biar lebih gampang dilihat. Tiap motret, set-up-nya sederhana aja, gak ribet seperti yang orang pikir. Saya tidak...

Read More

Etc

Together with my foodie blogger friends in BloggerAid, I have published this cookbook on the left. 100% of the proceeds target children and education through the World Food Programme called School Meals. Purchase by clicking the cookbook cover on the left.

DLL

Usw