Cook with Black Garlic

Posted by on Dec 2, 2015 in Featured, Indonesian Culinary, Kitchenette, Meat and Poultry, Noodle and Pasta, Product Review, Soup and Stew | 2 comments

Tanggal 26 November 2015 kemarin saya dapat bingkisan istimewa dari Black Garlic Indonesia, satu express box yang isinya dua menu dan masing-masing menu bisa untuk dua porsi. Enak banget gak sih 😉 Adalah teman saya, Dita Soehardi yang memperkenalkan Black Garlic lewat foto di IG-nya @dita_soe. Langsung dong saya meluncur ke website Black Garlic dan kepengen. Alhamdulillah, memang dasar rejeki, baru merencanakan untuk pesan eh malah ditawarin gratis sama Dita. Rejeki memang gak kemana ya Singkat cerita, setelah deg-degan takut pas kurir datang pas saya ke luar kota, si kurir malah datang. Seneng campur kaget campur nyesel juga, karena prosedur dari Black Garlic, si Kurir harus foto bareng dengan penerima box dan saya lagi dalam kondisi berantakan. Pas banget deh, udahpun saya gak fotojenik (itulah salah satu alasan kenapa saya jadi tukang foto), berantakan pulak, komplit deh 😀 Berhubung...

Read More

Simple Beef Soup

Posted by on Oct 19, 2011 in Kid Meals, Meat and Poultry, My Recipe, Soup and Stew | 10 comments

We (me and my son) are back in Bremen since 10th of October. It is cold here in Northern Germany especially for us who just came from Jakarta with its 30 something degree Celsius weather. The good news about cold weather is: it raises the appetite of my son, the bad news is: mine too 😀 In this such weather, soup never fails to keep us warm. Beef soup is one of my son fav, and he kept asking me “bibu, sup-nya mana?” (mommy, where is the soup?) when eating. His grandma (my mom) used to cook him this kind of soup, only with oxtail instead of beef shank. The one I share here is my own recipe as I need to cook something fast with less effort. Gott sei Dank it turned yummy and my little boss said...

Read More