DMBLGiT Dec 2015 – The Winners!

Posted by on Jan 5, 2016 in DMBLGIT, Featured, Kitchenette | 2 comments

First of all, sorry for the delay in announcing the winners of DMBLGiT Dec 2015 Edition. Year end holiday has absorbed my energy and left tons of things to do. I believe this is also the reason why we only had 18 participants from around the globe. I hope to see more entries in the future. Second of all, I want to thank our wonderful and talented panel of judges; Ira Rodrigues, Matt Inwood and Mehmet Ateş have done their best by spending their valuable times in analyzing and scoring all the entries. Thank you! Now, let’s meet the winners of DMBLGiT December 2015 edition: Overall Winner – 1st Place: Pofferttjes by Putu Dewi Trisna Overall Winner – 2nd Place: Pumpkin Turnovers by Ayudiah Respatih Overall Winner – 3rd Place: Idli and Motherhood by Jyothi Rajesh Edibility Category Winner:...

Read More

Does My Blog Look Good in This (DMBLGiT) Dec 2015

Posted by on Dec 7, 2015 in DMBLGIT, Featured, Kitchenette | 0 comments

It’s been almost 4 years that I hosted this monthly food photography event, called by some as “the grandest foodporn event available” on the web. It was DMBLGiT Feb 2012 edition, at that time, Andrew of Spittoon Extra, still in charge of DMBGLiT. After long hiatus, Neel of Learn Food Photography re-launching this event. As foodie that owe so much to this event, I am so happy that DMBLGiT is back. I met and befriended with some amazing foodie bloggers around the world from DMBLGiT. As a self-taught food photographer, DMBLGiT gallery was my literature. I studied how a beautiful photo was taken by observing participants photos, especially the winners. Thought I am no longer join as participant (my last badge was in Sept 2009), but I am always exciting to know who the winners of each month edition...

Read More

Cook with Black Garlic

Posted by on Dec 2, 2015 in Featured, Indonesian Culinary, Kitchenette, Meat and Poultry, Noodle and Pasta, Product Review, Soup and Stew | 2 comments

Tanggal 26 November 2015 kemarin saya dapat bingkisan istimewa dari Black Garlic Indonesia, satu express box yang isinya dua menu dan masing-masing menu bisa untuk dua porsi. Enak banget gak sih 😉 Adalah teman saya, Dita Soehardi yang memperkenalkan Black Garlic lewat foto di IG-nya @dita_soe. Langsung dong saya meluncur ke website Black Garlic dan kepengen. Alhamdulillah, memang dasar rejeki, baru merencanakan untuk pesan eh malah ditawarin gratis sama Dita. Rejeki memang gak kemana ya Singkat cerita, setelah deg-degan takut pas kurir datang pas saya ke luar kota, si kurir malah datang. Seneng campur kaget campur nyesel juga, karena prosedur dari Black Garlic, si Kurir harus foto bareng dengan penerima box dan saya lagi dalam kondisi berantakan. Pas banget deh, udahpun saya gak fotojenik (itulah salah satu alasan kenapa saya jadi tukang foto), berantakan pulak, komplit deh 😀 Berhubung...

Read More

Asinan Bengkuang (Pickled Jicama)

Posted by on Nov 23, 2015 in Featured, Indonesian Culinary, Kitchenette, Vegetarian | 0 comments

When it comes to asinan bengkuang (pickled jicama) the yummiest one was the one made by my neighbor. Not only its taste, but the memory behind it, a beautiful and happy childhood, when life was simpler that prevent me from moving on. Unfortunately, she (my neighbor) has retired from making and selling it and left me in forever searching. Until one day, my sister came home brought me a packaged of asinan bengkuang. At first, I was skeptical..afraid of having a broken heart if the taste is not good as the one my neighbor made. Still I gave it a try and I was happy! This is it! My childhood’s fav food. By the way, do you know that Jícama is high in carbohydrates in the form of dietary fiber. It is composed of 86–90% water; it contains only...

Read More

Behind The Scene – Es Kuwut

Posted by on Jul 4, 2015 in 52WFPP, Featured, Kitchenette, Photography | 4 comments

Saya bukan orang yang senang mengabadikan foto BTS (Behind The Scene) setiap motret, kecuali ada keperluan tertentu seperti foto Es Kuwut ini. Awalnya foto ini mau saya pakai untuk “satu proyek” (yang gak kelar-kelar) yang memang harus ada BTS-nya, tapi karena lain dan satu hal, saya batalkan. Berhubung ada yang tanya BTS dan bagaimana saya mengedit foto ini, saya posting disini aja biar lebih gampang dilihat. Tiap motret, set-up-nya sederhana aja, gak ribet seperti yang orang pikir. Saya tidak selalu pakai diffuser atau reflektor, sesuai dengan kebutuhan saja. Disini saya pakai reflektor aluminium foil yang tadinya adalah bekas alas cake ulang tahun saya (2012 lalu) untuk memberikan cahaya tambahan kedalam gelas agar isinya yang berwarna-warni itu terlihat lebih jelas. Lokasi pemotretan di teras balkon sekitar jam setengah empat sore. Saya selalu motret memakai RAW karena lebih luwes untuk dikoreksi...

Read More